JORGE PORTO DEL CORRAL Hlavní host Memoriálu Roberta Vysloužila Modelfest Šumperk 2022

Jorgeho jsem poprvé viděl v Mošoni v roce 2017, kde vedl jeden z workshopů na stánku AMMO MIG JIMENEZ. Ten stejný rok měl i Ján Moravčík svůj workshop a tak mě představil Jorgeho od té doby jsem začal sledovat jeho tvorbu. Díky radám, které mi Jorge občas dal když jsem se ho na něco zeptal jsem se vždy něco naučil a přiučil. Před dvěma lety když jsme byli ještě s Robertem v Mošoni napadlo nás, že by jsme ho pozvali k nám do Šumperku. Od začátku když jsme Jorgeho požádali o workshop u nás hned souhlasil což bylo skvělé, protože přivést do Šumperku a nejen do Šumperku, ale do Česka zahraniční hvězdu je skvělé.
Zde je malé představení Jorgeho:

Jorge ve své pracovně

Pocházím ze španělského města Madrid.  Od roku 2017 jsem začal spolupracovat s AMMO MIG JIMENEZ. Ze začátku jsem s nimi spolupracoval jako grafik, což je moje původní profese, a proto mám blízko i k modelaření.  Následně jsem se stal jedním z ambasadorů značky AMMO MIG JIMENEZ. Sešla se zde skvělá skupina lidí, která se podporuje navzájem a tvoříme spolu velkou modelářskou rodinu.  Kdybych se měl popsat, tak jsem velice trpělivý a velký perfekcionista, zároveň jsem zvídavý a rád se učím nové a nové věci.
Je pravda, že modelům se věnuji teprve krátce oproti ostatním modelářům. Je to 19 let co stavím modely. Většina mých přátel a dlouholetých kamarádů které znám mi bylo inspirací a doteď se od nich rád učím nové věci.
Mám rád hlavně scénografii, v podstatě proto, že pokrývá téměř všechny oblasti modelování.
Je velmi těžké se rozhodnout, který model je můj oblíbený, obvykle totiž sestavuji a maluji kusy instinktivně. Kdybych se měl rozhodnout, že jsem ho udělal vícekrát, byl by to Raupenschlepper Ost (RSO/01), který jsem již 3x sestavil a natřel.

První společná fotka z Mošoně 2017 Ján Moravčík, Jorge Porto Del Corral a Marek Zindulka.
Rok 2019 kdy jsme společně domlouvali návštěvu Modelfestu v Šumperku.
Javier Lopez de Anca, Sergiusz Pęczek, Allen Vallejo, Jorge Porto del Corral, Lukáš Kvietok, Ján Moravčík, Marek Zindulka
Vysvětlování od Jorgeho jak by celý workshop probíhal.

Zde v galerii najdete Jorgeho práci:

« z 3 »