SLOVAK OPEN 2022-REPORT MARKA ZINDULKY

Termín soutěže se posunul z důvodů otevření a povolení covid zákazů a musím říct, že tento letní termín byla skvělá volba. Už jen z toho důvodu, že nemusíte cestovat v zimně kdy cesty jsou šílené. Krásné slunečné počasí je na cestování daleko příjemnější než to zimní. Možná bych organizátorům poradil, aby u tohoto data zůstali. Soutěž se sice jmenuje Slovak Open, což neznamená otevření modelářské sezóny, ale otevřená soutěž pro každého, a to je super. Organizátoři si taky dali snahu s nádhernými cenami, které parádně zapadají do předchozí sbírky, což je vždy lákadlo pro modeláře, kteří soutěží.
 Od roku 2018, kdy mě pozvali kluci z Rimavské Soboty na workshop, jsem jim vždy pomáhal s chystáním věcí a organizací už v pátek. Tento rok jsem se původně na soutěž nechystal z toho důvodu, že chci více času věnovat své rodině. Nakonec jsem se doma domluvil, že bych soutěž sfouknul na otočku, a ne na celý víkend. A tak jsme se domluvili s Janči Moravčíkem, že pojedeme společně a já pak v sobotu už budu pokračovat zpátky do Šumperka. Pátek jsem měl trochu náročný, protože jsme museli s ženou na kontrolu do Brna. Takže jsem si na rozjezd dal cestu ze Šumperka do Brna a z Brna do Šumperka. Podařilo se nám to stihnout v dobrém čase, takže jsem nakonec vyjížděl něco okolo půl čtvrté k Jančimu. Cesta trvá něco okolo 5 hodin, takže plánovaný příjezd byl okolo 8 hodiny večer.
 Cesta probíhala celkem v pohodě až na dvě kolony v Žilině a v Ružomberoku, ale naštěstí to nebylo nic hrozného. Když jsem přijel k Jančimu, čekal mě i s rodinkou na své chatě. Chvilku jsme oddechli a domluvili se, jak pojedeme v sobotu. Adélka se hned rozhodla, že pojede s námi. Ráno jsme vyjížděli něco po 6 hodině a plánovaný příjezd jsme měli okolo 8 volali jsme Lukáši Kvietkovi, ať nás čeká před barákem, že ho vyzvedneme a pojedeme na soutěž společně.

Vyzvednutí Lukáše před barákem a potom společně na soutěž.

Na soutěž se přihlásilo přes internet 467 modelů myslíte si, že je to dobré číslo? Podle mě ano sice to není tolik jako to bývalo předchozí ročníky, ale myslím si, že to je skvělé číslo pro start soutěže. Po příchodu do foyer jsme se šli zaregistrovat. Podle informace, co mám od jednoho z pořadatelů, tak se na místě zaregistrovalo něco okolo 50-60 modelů. Takže k vidění bylo něco málo přes 500 modelů. Což je skvělé číslo když se celý svět vrací do normálu.
 Co se týče kvality modelů našlo se dost kousků, které byly vážně skvělé. Především konkurence v lodích ta byla úžasná, proto jsme dali i klubové ocenění jedné z lodí.

Klubové ocenění za nádhernou loď

 My jsme se domluvili s Lukášem a Jančim a vzali jsme posádku ze Srbska na Salaš pod Maginhradom na oběd. Velice jsem se těšil na bryndzové halušky toto jídlo si dávám vždy když jsem na Slovensku. Pokecali jsme a domluvili jsme se na návštěvu Bělehradu a další spolupráci s nimi. Jakou spolupráci? Domluvili se s Jančim Moravčíkem na workshopu, který bude mít tento rok na soutěži Novogodišnji Kup 2022 v Bělehradě. Už teď musím říct, že se k nám do Šumperka chystají 2 posádky auta což je velice skvělá zpráva.
Po obědě jsme jeli na vyhlašování, které bylo avizováno na 15 hod. Vyhlášení proběhlo velice rychle tak jak by to mělo vypadat. Někteří modeláři by sice uvítali promítání fotek oceněných modelů, ale z vlastní zkušenosti vím, že je to zdlouhavé a náročné, takže oceňuji velice rychle zvládnuté vyhlašování.

Společná fotka s klukama ze Srbska z oběda. Kde jsme domlouvali cestu do Šumperka a zároveň workshop Jančiho Moravčíka. a po souhlasu, že Janči by si vyzkoušel zahraniční workshop byli nadšení.
Více najdete na www.cabinmodels.sk
« z 2 »