MOSON MODEL SHOW 2019

27-28/4/2019 jsme opět navštívili neoficiální mistrovství světa Moson Model Show, která nás stejně jako minulý rok uchvátila svou atmosférou. Od organizátorů jsme se dozvěděli, že se na této prestižní soutěži prezentovalo téměř 2 300 modelů od modelářů z celého světa. 

Toho jsme s Robertem využili a pokusili jsme se získat pro naši Šumperskou soutěž několik VIP zahraničních hostů. Díky internetu a moderním technologiím je svět slušně globalizován, vyhledávání, kontaktování skvělých modelářů, sdílení kvalitních prací a postupů patří i do již běžné modelářské praxe, nicméně osobní setkání stále považujeme za nejlepší způsob komunikace a prezentace a Moson je ideální místo, kde se setkává velké množství dobře naladěných špičkových modelářů z celého světa F2F. 

Díky předchozím účastem na této velkolepé akci se zde již cítíme „jako doma“ a proto se bez jakéhokoliv stresu pohybujeme v místě soutěže i jejím okolí. Máme svá oblíbená místa na ubytování, občerstvení i setkání s přáteli a kolegy. 

Baví nás sledovat brilantní práci zdejších pořadatelů, od kterých se můžeme ledacos přiučit. Já i Robert jsme čestnými členy Eastmodels teamu, který je mediálním partnerem této akce, čili i my jsme přiložili ruku k dílu a odpovědně foto-dokumentovali přidělené kategorie modelů. Přestože sportovní hala, ve které se show koná je slušně velká, nebylo naše focení vůbec jednoduché, protože modely byly neustále obklopeny davem přihlížejících návštěvníků.

Naše modely se také líbily: Robert Vysloužil získal zlato v kategorii hobby v letadlech 1/48 za Avie S-99/C-10 a já jsem získal bronz za Diorámu v měřítku 1/72 No time for Mercy Ardeny 1944 a bronz za bojovou techniku v 1/72 T-62. 
Sice nás oproti loňskému roku na Moson Show 2019 nehřálo slunce, ale přátelská atmosféra hřejivá byla 🙂 
Dále jsme za náš Šumperský model klub předali ocenění čtyřem námi vybraným modelům, jednalo se o krásně zpracované dvě letadla, jednu bojovku a jednu figurku. 
Více fotek najdete zde: www.eastmodels.sk 
Video z akce najdete na tomto odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=JO6tmZnr-FE